editing RAF files
PhotoCamel: Your friendly photo community, with free discussion forums, digital photography reviews, photo sharing, galleries, downloads, blogs, photography contests, and prizes.
 

Go Back   PhotoCamel - Your Friendly Photography Forum > Cameras and Lenses > Fuji

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-14-2011   #1
Alpaca
 
Posts: 11
CamelKarma: 10
Editing OK?: Ask First
Constructive Critique?: Yes
Default editing RAF files

I have posted this in another part of the forum.
Baically i want to edit RAF files, i cant get CS5 to see the files from my F600 EXR. I have loaded the adobe raw file addon but still cannot see them.

I dont want to convert them to JPEG as that is a waste of having RAW.

__________________
Members don't see ads in threads. Register for your free account today and become a member of PhotoCamel to open up the site's many benefits and features.
hawkeye48 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2011   #2
Llama
 
Geoff I's Avatar
 
Location: Cheshire UK
Posts: 578
CamelKarma: 669
Editing OK?: Yes
Constructive Critique?: Yes
Default Re: editing RAF files

RAF file is an additional related file format with CS5, so realistically you should be able to see it in CS5, maybe it has become corrupt for reading that file format. you could always try and re install CS5.

Do you have any other imaging programs that will open RAF files?
__________________
Nikon D90
Geoff I is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2011   #3
F1 Camel
 
Location: Jax FL
Posts: 4,227
CamelKarma: 1676
Editing OK?: Yes
Constructive Critique?: Yes
Default Re: editing RAF files

here we go

Camera Raw 6.5 update

This new version of the Camera Raw plug-in replaces the original Camera Raw plug-in that was installed with Adobe® Creative Suite® 5 or Adobe® Photoshop® CS5 software.

Support for the following cameras has been added in this update. Visit the Camera Raw page for a complete list of supported cameras.


Fuji FinePix F600EXR

Hasselblad H4D-60

Leaf Aptus II 12

Adobe - Adobe Camera Raw and DNG Converter : For Windows : Camera Raw 6.5 update
__________________
Fuji S2/S3/S5 Pro
Kenko MC7 2X, Pro 300
Nkkor 50 1.8 70-300VR
Phoenix 100, 650-1300& Sima 100mm F2 SF
Sigma 12-24, 18-50 HSM, 18-125, 50-500, 70-300, 120-300, 1.4X 2x
Tamron 28-75
badpickev is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2011   #4
Alpaca
 
Posts: 11
CamelKarma: 10
Editing OK?: Ask First
Constructive Critique?: Yes
Default Re: editing RAF files

Manu thanks for both replies, i have downloaded the 6.5 addon and it works. I had 6.1 installed and that didn't work.

cheers
hawkeye48 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2011   #5
Vicuna
 
macgarthur's Avatar
 
Location: Ontario, Canada
Posts: 60
CamelKarma: 309
Editing OK?: Yes
Constructive Critique?: Yes
Default Re: editing RAF files

I just open the .RAF files in Bridge and works just fine.
__________________
Check me out on Facebook http://www.facebook.com/McCarlPhotography
macgarthur is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011   #6
Llama
 
Bonner's Avatar
 
Location: Ventura, California
Posts: 765
CamelKarma: 3138
Editing OK?: Ask First
Constructive Critique?: Yes
Default Re: editing RAF files

I have a friend that just got the X10 and is waiting for Adobe to add its RAW version. One would think that the X10 would be the same as the X100?


__________________
Members don't see ads in threads. Register for your free account today and become a member of PhotoCamel to open up the site's many benefits and features.
__________________
"Emotion trumps craft every time." Jack Hollingsworth, Stock Photographer
Bonner is offline   Reply With Quote
Reply

« PhotoCamel - Your Friendly Photography Forum > Cameras and Lenses > Fuji »


Share this topic:

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAF to RAW Bonsaidad Image Editing 8 08-15-2010 04:23 PM
A UFO in the RAF Morgan Starr Fun Stuff 5 01-29-2009 08:55 PM
Raf Cosford craftysnapper Transportation 3 12-30-2008 03:05 PM
some s5 raf files badpickev Fuji 5 02-21-2007 04:31 AM