PhotoCamel: Your friendly photo community, with free discussion forums, digital photography reviews, photo sharing, galleries, downloads, blogs, photography contests, and prizes.
Photo of the Week Photo of the Week
 

Go Back   PhotoCamel - Your Friendly Photography Forum > Cameras and Lenses > Canon Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2008   #1
Dromedary
 
Jose's Avatar
 
Location: Virginia
Posts: 1,726
Jose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 407545
Editing OK?: Yes
Default Error Code 243

Several times while on vacation this code started blinking on my 5D with a 16 GB card. The camera froze and the only way to make it work again was turning it off and removing and replacing the battery. This pattern was repeated but the camera would restart again.

Another item that I became aware of is that these cameras "shots reminding" indicator in the top LCD Panel only have 3 digits so when using a large card the total number of shots available is not know; the indicator starts working when the number of shots is less than 999.

__________________
Members don't see ads in threads. Register for your free account today and become a member of PhotoCamel to open up the site's many benefits and features.

Last edited by Jose; 07-16-2008 at 07:49 PM.. Reason: grammar
Jose is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2008   #2
Camel Breath
 
swampler's Avatar
 
Location: Lebanon, TN
Posts: 17,569
swampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armorswampler strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 1241609
Editing OK?: Ask first
Default Re: Error Code 243

I don't know anything about the error code, but even with a 4 GB file, I see 999 for shots remaining in all modes except RAW until I get below 999 remaining.
__________________
Steve
swampler is online now   Reply With Quote
Old 07-16-2008   #3
F1 Camel
 
Eero Makela's Avatar
 
Location: Toronto
Posts: 4,385
Eero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armorEero Makela strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 8532682
Editing OK?: Ask first
Default Re: Error Code 243

Has the camera ever been tested with your brand and size of Flash Card?

Does it ever occur with smaller cards?

Me I do not like to put all my shots in 1 large card for safety reason and to avoid the loss of all photos if the 16gb fails for some reason. I have remained below 4gb on my D300 and had to stay below 2gb on my D50.
__________________
Eero Makela
Photographies des femmes pour les hommes.



Last edited by Eero Makela; 07-17-2008 at 12:55 PM.. Reason: Changed D300 to D50 on the end
Eero Makela is online now   Reply With Quote
Old 07-16-2008   #4
Dromedary
 
Jose's Avatar
 
Location: Virginia
Posts: 1,726
Jose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 407545
Editing OK?: Yes
Default Re: Error Code 243

My oversigh; I only shoot RAW. With a 8 GB card I get about 864 shots in RAW. Big cards give me a full day of shooting and not having to worry about carrying additional cards. I had never had a problem with Compact Flash cards since I went digital in 2003.
Jose is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2008   #5
Llama
 
Posts: 580
Kosherpaparazzi has a spectacular aura aboutKosherpaparazzi has a spectacular aura about
CamelKarma: 122
Default Re: Error Code 243

Who's the card manufacturer? What do you mean by camera froze?
Kosherpaparazzi is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2008   #6
Dromedary
 
Jose's Avatar
 
Location: Virginia
Posts: 1,726
Jose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 407545
Editing OK?: Yes
Default Re: Error Code 243

A 16 Gb Transcend 133X. The camera will not operate at all, just a blinking "243". Brand new camera, just purchased last month.
Jose is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2008   #7
Vicuna
 
Location: Netherlands
Posts: 86
afterburn will become famous soon enough
CamelKarma: 95
Editing OK?: Yes
Default Re: Error Code 243

Quote:
Originally Posted by ecto69 View Post
Has the camera ever been tested with your brand and size of Flash Card?

Does it ever occur with smaller cards?

Me I do not like to put all my shots in 1 large card for safety reason and to avoid the loss of all photos if the 16gb fails for some reason. I have remained below 4gb on my D300 and had to stay below 2gb on my D300.
That's the same argument people used in the days of 386/486 computers when buying memory. They'd prefer 4 * 1MB sticks over 1 * 4MB in case one went bad. It was rediculous then, and it is rediculous now.

Jose, how do you get 864 shots in RAW on 8GB? Are you using a 5D? I only get 495 shots in RAW on a 8gig card.
__________________
Nikon D800 | AF-S 14-24/f.28G ED N | AF-S 24-120/f4G VR | AF-S 50/f1.8G
afterburn is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2008   #8
Dromedary
 
Jose's Avatar
 
Location: Virginia
Posts: 1,726
Jose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 407545
Editing OK?: Yes
Default Re: Error Code 243

I checked the number of shots/card that I can get from the 5D and the 40D set to RAW.

Camera----- Card Size----- Shots/Card
5D------------- 16 Gb----------- 955
5D--------------- 8 Gb---------- 493
40D------------ 16 Gb---------- 999+ LCD reads only to that #
40D------------- 8 Gb---------- 592 A slight higher # than when used in the 5D due size of files

While doing this test I found that same brand and size cards will deliver different # of shots. As an example I got 592 and 605 shots from 2 Ridata 8 Gbs cards respectively in the same camera.

I had seen cards as high as 48 GB and assume that in the next 18 months 128 Gbs may become available. I do welcome the bigger cards since these may allow me not to have to carry portable hard drives in the field to download the cards for reuse. Currently I am using an average of 150 GBs for a two weeks of shooting in the field.

Last edited by Jose; 07-17-2008 at 07:36 AM.. Reason: Clarification
Jose is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2008   #9
Camel Breath
 
aam1234's Avatar
 
Posts: 13,679
aam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armoraam1234 strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 807448
Editing OK?: Ask first
Default Re: Error Code 243

Does this happen with other cards.
__________________
It's all about light, my friend.
aam1234 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2008   #10
Dromedary
 
Jose's Avatar
 
Location: Virginia
Posts: 1,726
Jose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armorJose strides over the forum like a knight in shining armor
CamelKarma: 407545
Editing OK?: Yes
Default Re: Error Code 243

Yes.


__________________
Members don't see ads in threads. Register for your free account today and become a member of PhotoCamel to open up the site's many benefits and features.
Jose is offline   Reply With Quote
Reply

« PhotoCamel - Your Friendly Photography Forum > Cameras and Lenses > Canon Forum »


Share this topic:

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error Code 01: Communication...Clean Lens Contacts KellyL Canon Forum 1 07-15-2008 10:17 PM
HTML CODE????? silver sammy Suggestions / Questions 3 06-14-2008 07:28 AM
Guess the Close up # 243 Mr Mikey Guess the Close-up! 29 08-28-2007 04:04 PM
Rebel XT error code 99 MrB Canon Forum 2 06-13-2007 07:20 PM